Craft Collective samarbetar med några få familjer med stort hantverkskunnande i en liten by i sydöstra Turkiet. Där arbetar dem fortfarande med gamla vävmetoder och hela byn andas textiltradition. Alla produkter de tillverkar är vävda enligt traditionella tillverkningssätt i naturliga ekologiska material. Den lilla men mycket kunniga tillverkaren samarbetar direkt med Craft Collective för att skapa unika frottéhanddukar. All vår frotté och textilier är GOTS certificerade.

Global Organic Textile Standard (GOTS) är en internationell märkning för kläder och textil som omfattar både sociala och miljömässiga krav. GOTS syftar till att underlätta för konsumenten att välja textilprodukter där ett helhetsperspektiv tagits med hänsyn till både miljö och socialt ansvar i hela kedjan. Kedjan innefattar flera steg; odling, plockning, beredning och tillverkning av själva plagget.

Craft Collective är stolta över att kunna presentera ett frottésortiment med ett vackert arv. Välkomna att upptäcka och uppskatta handdukarna i en kvalité från förr!